variete & comedy

De popkoning

Over deze show

Jean-Pierre Maëren of ‘De Popkoning’ werd geboren te Gent op 31 mei 1955. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent (1970-1973) en deed, onder leiding van wijlen Albert Vermeiren, zijn grote leermeester, stage in de toenmalige Koninklijke Opera van Gent. 

Hij wordt algemeen erkend als een specialist in scenografie, decor- en kostuumontwerp en geniet als auteur van kinderspektakels en volwassenenproducties voor poppentheater een uitstekende faam. Hij tekende voor tal van professionele, semi-professionele en amateur-gezelschappen.

Jean-Pierre Maeren werd bekroond met ‘de zilveren medaille voor nationale opvoeding en cultuur’ voor zijn poppentheater “Magie”. Sinds het overlijden (26/4/1990) van zijn vader en bezieler van poppentheater Magie, werd hij artistiek leider van dit theater waarvoor hij alle maquettes, decors, poppen en kostuums zelf ontwerpt. Hij produceerde eigenhandig meer dan 200 poppen en een 50-tal decors.

Hij geniet ook een brede bekendheid als ‘Popkoning’ met zijn imitaties en karakterpoppen.

Voor dit type poppen start alles in 1993 met een opdracht van ‘De Droomfabriek’ (VRT). Hij maakte daarvoor zijn eerste latexpop, Louis Tobback.

Eind ’96 werd hij één van de vaste moppentappers in ‘HT&D’ (VTM). Weliswaar als poppenspeler en tekstschrijver. De samenwerking met VTM verliep vlot en zo werd hij ook gevraagd als vast panellid in ‘Sterrenconnectie’ (VTM), met zijn imitatie van koning Albert.

Eind ’98 maakte hij een eerste CD ‘de Albert-rap’ door de Popkoning samen met Miguel Wiels en Peter Gillis. Hij scoorde daarmee in alle hitparades, kreeg goud en platina voor de verkoop van 30 000 singles.

1999: Bij het huwelijk van prins Filip en Mathilde gaf JP met zijn Albert-pop rechtstreeks commentaar vanuit de VRT-studio met nieuwslezer Jan Becaus.

Na ‘HT&D’ en ‘Sterrenconnectie’ kreeg hij op VTM zijn eerste eigen TV-show op oudejaarsavond 1999 ‘Lachen in Laken’.

De tv-poppen, de Popkoning, Zuster Vazeline en Nicootje zijn BV’s geworden en verschenen in zowat alle VTM-programma’s zoals ‘Schuif Af’, ‘Hart voor Vlaanderen’, ‘TV 6’, ‘Gala 10 jaar VTM’ en wekenlang in ‘Tien om te Zien’.

De dag van vandaag is Jean Pierre nog steeds te boeken en dus ook bij ons kantoor.

Formules

Ideaal met andere artiesten

Prijs

*

excl. 6% BTW en optie's

Optie's

  • Geluid en technieker

    We voorzien geluid en belichting tot 400 personen.

Benodigdheden

  • Vaste ondergrond

  • Podium of speelvlak van 6 op 4 meter

  • Electriciteit

  • Kleine kleedruimte

  • Parkeerplaats vlakbij de zaal

Foto's

Boeken

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ