ARTIESTEN

Danny Fabry

Over deze artiest

Danny Fabry, een begrip

Danny Fabry (leuven 1948),vroeger sologitarist in groepen als The Young Devils, The Beatnicks en The Spotlights, begon een solocarrière en tekende na enkele singles, uitgebracht onder EMI vleugels, een contract bij de nieuwe platenmaatschappij BASF. Zijn eerste productie – Kom aan de telefoon Angelina – werd in 1971 meteen een hit. Vlaanderen had een nieuw en jong talent bij.

Danny, die bekend staat als een harde werker en een perfectionist inzake plaatopnamen en optredens haalde ook met de singles die daarna volgden, moeiteloos de Vlaamse hitparades.

Enkele jaren later verhuisde de man met de eeuwige glimlach van het Leuvense naar Zolder in Limburg, kwam onder contract bij de Nederlander Johnny Hoes en vele plaatopnamen volgden.

Begin jaren tachtig belandde Danny bij Limdo Records en zijn carrière kreeg een nieuwe wending. Een hele reeks Engelstalige liedjes zoals – Please be careful with my heart – – Just a little smile – – I remember you’ – of – It’s a sin to miss a kiss from you – haalden de hoogste plaatsen in de BRT  Top 30, de toenmalige, enige hitparade in Vlaanderen.

Enkele daarvan waren zelfs goed voor goud. Af en toe maakte Danny op verzoek van zijn fans nog eens een Nederlandstalige opname en op dat genre ging hij zich opnieuw toeleggen vanaf 1985.

Danny ging daarna samenwerken met collega en Ondek de ster winnaar Roger Baeten, die in Hasselt een opnamestudio uitbaatte. De successen bleven niet uit waaronder de gouden singles: – Bij jou voel ik me nooit alleen –– C’est la vie – En – Blijf je bij mij –

Twee jaar later weer goud met het liedje – De telefoon huilt mee – samen gebracht met het kinderstemmetje Silvy Melody, een productie van Fred Bekky.

Een ander opmerkelijk plaatje was in het jaar 1993 een rock en roll nummer – De tent staat op zijn kop – meteen tekst van Raymond Van Het Groenewoud.

Ook naast het podium stond Danny zijn mannetje, ondermeer in horeca. Danny was eigenaar van een prachtige danstent en Restaurant in Scherpenheuvel, dat hij tot een van de betere zaken in het land uitbouwde.

In 2001 door te zware druk, heeft Danny de zaak verkocht, en heeft hij nog twee passies, vakantie en zingen.

Zelfs na 38 jaar carrière wordt Danny met zijn 7 gouden singles en ontelbare optredens en nr. 1 hits, nog altijd de showman van België genoemd.

Hoewel zijn pad niet altijd over rozen liep bleef Danny keihard voor zijn carrière en voor zijn geluk vechten. De titel van zijn hit uit 1989 – C’est la vie – is dan ook altijd zijn motto gebleven.

1971 – 2011 “ 40 JAAR CARRIERE” Velen zijn geroepen, maar maar enkele artiesten houden het 40 jaar vol En met succes, en dit wordt gevierd en hoe? Danny tekent een platenkontrakt bij CNR,voor enkele singels en een full CD, enkele recitals en grote evenementen. De nieuwe CD “40 JAAR DANNY FABRY” Doet het echt super in alle hitparade’s en VTM steunt de CD ”40 JAAR DANNY FABRY” met een clip van de CD, Ment TV, Tv Anne, en zelfs de Vlaamse tien vieren mee feest. Het weekblad Story, bestempelde onlangs nog Danny Fabry een van onze meest gevraagde artiesten in Vlaanderen. Dus Happy Birthday aan onze Mister Smile.

2011

Dit was voor Danny een topjaar naast zijn viering “40 jaar Danny Fabry” scoorde Danny de ene hit na de andere…in maart was het dan zover met de hitsingle DE ALLERMOOISTE stond 13 weken in de vlaamse ultra top 10 waarvan 2 weken op de 1ste plaats…zomaar verliefd, ogen vol vuur stonden weken in de vlaamse ultra top 10.

2012

Was het weer bingo voor mister smile met ANITA, maar liefst 4 weken nr 1 en 13 weken in de vlaamse ultra top 10…met dank aan de VRT, Ment tv, Anne, alle regionale tv en radio zenders…dit was de kers op de taart na 41 jaar carriere…wat kan een artiest nog meer verlangen!!!

2013

Nieuwe single……nieuwe dubbele full cd……..met danny zijn 8 nr. 1 hits en tal van nieuwe nummers.

Volgens kenners heeft Danny DE opvolger voor “anita” klaar liggen

WAIT AND SEE!!!

Formules

Live on tape

Prijs

**

excl. 6% BTW en optie's

Optie's

  • Geluid en technieker

    We voorzien geluid en belichting tot 400 personen.

Benodigdheden

  • Vaste ondergrond

  • Podium of speelvlak van 6 op 4 meter

  • Electriciteit

  • Kleine kleedruimte

  • Parkeerplaats vlakbij de zaal

Foto's

Video

Boeken

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ