zangers

Herbert Verhaeghe

Over deze artiest

Herbert-je

Op 30 maart ‘74 laat Herbert Verhaeghe voor het eerst z’n stem horen in de kraamkliniek in Kortrijk. Op z‘n 6de volgt hij al notenleer en klarinet. In de jeugdbeweging (KSJ Kuurne) en op de normaalschool (Torhout) komt de zoektocht naar z‘n artistieke troeven op kruissnelheid. Hij treedt vaker op, al dan niet met de gitaar erbij, en speelt enkele seizoenen mee met het Kuurns Theater.

Eerste Single voor Herbert Verhaeghe

In 1996 trouwt Herbert met Elke Callens. Dat jaar brengt hij z‘n eerste EP uit met eigen Nederlandstalig werk. Sinds 2000 is hij presentator bij Radio 2 (o.a. Zomerhit, Viva Vlaanderen, de Fata Morgana-show en de programma‘s van Radio 2 West-Vlaanderen). Herbert probeert elk podium uit: van de jeugdclub, tot het woonzorgcentrum. Patrick Mortier, die begin de jaren 2000 de leider is van de Radio 2 Band, neemt met Herbert 2 liedjes op: “Zonder woorden” en “Het werd zomer”.

Mijn Verlangen

In 2009 brengt Herbert Verhaeghe z‘n eerste album uit: “Mijn Verlangen”. Sinds juni 2011 is Herbert het gezicht van Ment-TV, waar hij ondermeer de Vlaamse Top 10 presenteert met Lindsay. In juni 2013 brengt hij een nieuwe full-CD uit: BijZoNder. Daarop staan 12 parels van de Volendamse groep BZN, die in een schitterend Nederlandstalig jasje werden gestopt door Herbert en z‘n producer Peter Keereman. Herbert krijgt felicitaties van de frontman van BZN, Jan Keizer, die op de albumvoorstelling aanwezig is. De singles Yo te amo, Ik voel me zo, Vroeg of laat, en Manuela danst worden luidkeels meegezongen, en pieken in heel wat hitlijsten. Op vraag van de fans gaat de fanclub van Herbert van start op 1 september 2013…

BijZoNder

Sinds juni 2011 is Herbert het gezicht van Ment-TV, waar hij ondermeer de Vlaamse Top 10 presenteert met Lindsay. Z‘n talkshow “Ment op Zondag” is vanaf dag 1 tot nu een kijkcijferkanon. Op muzikaal vlak slaat Herbert een andere richting in. Bij producer Peter Keereman gaat hij aan de slag met het repertoire van BZN. Het eerste resultaat is te horen in de zomer van 2012: “Yo te amo”, de eerste echte hit voor Herbert.

In juni 2013 brengt hij een nieuwe full-CD uit: BijZoNder. Daarop staan 12 parels van de Volendamse groep BZN, in een schitterend eigentijds Nederlandstalig jasje. Herbert krijgt felicitaties van de frontman van BZN, Jan Keizer, die op de albumvoorstelling aanwezig is. De singles “Yo te amo”, “Vroeg of laat”, “Manuela danst” en “Suite van mijn hart” worden luidkeels meegezongen, en pieken in heel wat hitlijsten. Op vraag van de fans gaat de fanclub van Herbert van start op 1 september 2013. Eind 2013 brengt Herbert een Kerst-versie uit van het nummer “Ik heb je nodig”.

Kleur

In 2014 ligt de nieuwe full-CD al in de rekken: “Kleur”. Voorafgaand is de single “Ga niet weg van mij” het visitekaartje. Dit nummer van Benny Neyman dateert van 1987. Herbert staat er wekenlang mee in de Vlaamse Top 10, met voor de allereerste keer een top 3-notering. Duizenden CD‘s gaan over de toonbank, maar vooral over de tafel van de fanstand en de webshop. Op de CD staan covers van Benny Neyman, BZN en Mireille Mathieu… maar: Herbert pakt ook uit met eigen werk… bijvoorbeeld: “Smoorverliefd”, de zomersingle. In het najaar van 2014 brengt Herbert ‘Geboren voor elkaar’ uit op single, met als extra… een medley van Roy Black… die Duitse liedjes vallen erg in de smaak bij het publiek. Het jaar wordt feestelijk afgesloten met een groot concert in Wevelgem. Samen met de Golden Bis Band en dansgroep Dançar wordt het een onvergetelijke, uitverkochte avond.

Tijd

2015… Herbert pakt uit met “Déjà vu”, een verrassende nieuwe single en het eerste voorsmaakje van z‘n 4de full-CD. De dansbare single staat maandenlang in héél wat hitparades, en bij veel vrije radio’s op één! In het najaar laat hij “Elisa” op Vlaanderen los, een bewerking van “El Lute” van Boney M… het liedje levert Herbert een mooie hit op. Op 28 November geeft hij z‘n jaarlijks concert, dit keer in Salons Mantovani in Oudenaarde. Bijna 900 mensen zijn erbij. Tijdens de jaarwissel wordt er druk opgenomen bij Peter Keereman.

Op 1 maart 2016 stelt Herbert “TIJD” voor, z‘n vierde full-CD. Hij doet dat exclusief voor de fans in Oostende. Opnieuw kiest Herbert voor de helft nieuw werk, en de helft covers. Uit de CD wordt “Topmoment” geplukt als lente-single. Wat later gaat Herbert de zomer in met “Godenkind”, een Nederlandstalige bewerking van “Silvery Moon” van Jack Jersey. Hij kreeg daarvoor de toelating, en mooie complimenten van de dochter van wijlen Jack Jersey die de rechten van de Nederlandse zanger beheert.

Herbert amuseert zich te pletter op en naast het podium… Met heel wat fans, en een fijn team rond hem werkt hij méér dan 200 optredens per jaar af.

Formules

Live on tape

Prijs

**

excl. 6% BTW en optie's

Optie's

  • Geluid en technieker

    We voorzien geluid en belichting tot 400 personen.

Benodigdheden

  • Vaste ondergrond

  • Podium of speelvlak van 6 op 4 meter

  • Electriciteit

  • Kleine kleedruimte

  • Parkeerplaats vlakbij de zaal

Foto's

Video

Boeken

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ