ZANGERS

Luc Steeno

Over deze artiest

Luc steeno brengt plaat uit met nummers van Adamo

Een cover is een compliment. Een grote cover is een groot compliment. ‘Luc Steeno zingt Adamo’ is een meervoudig warm eerbetoon van een Vlaamse ster aan een hele grote Italo-Belg.

Het is niet alleen de verwezenlijking van een droom van de geboren Leuvenaar, het stond eigenlijk altijd al in de sterren geschreven dat de wegen van Steeno en Adamo elkaar ooit zouden kruisen.

De grote voorbeelden van Luc Steeno

Natuurlijk, als kind was Will Tura het grote idool van de oudste van drie. Maar is Will Tura niet de Vlaamse Adamo? En nam Luc Steeno in 1986 niet al deel aan de Story Soundmix met een cover van Tura’s ‘Vergeet Barbara’? Om maar te zeggen: Luc Steeno weet zijn voorbeelden feilloos te kiezen. Lucs eerste single? ‘Hoelang blijft liefde duren’, geschreven door… Will Tura. Lucs jongste singles? ‘Neem me nog een keer in je armen’, ‘Vindt U het goed,mijnheer?’ en ‘Jij alleen’, allemaal geschreven door… Salvatore Adamo.

Het zijn die beide grote voorbeelden die de zilveren carrière van Luc Steeno omvatten. Een jongen nog was hij, toen hij omhoog surfte op de golven van VTM en een succesreeks neerzette in ‘Tien om te zien’: ‘Ik mis je elke dag’,‘Bel me, schrijf me’ (met Sandra Kim),… ‘Wat moet ik zonder jou’, zijn tweede cd, werd goud. Nominaties voor Gouden Ogen (als beste zanger) volgden, net als passages in ‘Het Huis van Wantrouwen’ (VRT), een Zomerhittrofee(voor ‘Hij speelde accordeon’) en meer goud en Bertjes en… In 1994 mag Luc, in navolging van Will Tura, de officiële voetbalhymne vertolken, want ‘De Rode Duivels gaan naar Amerika’. Tura is datzelfde jaar eregast op Steeno’s jubileumconcert in de Antwerpse Elisabethzaal.

De Franse taal

Drie jaar later scoort Luc opnieuw, ditmaal met ‘Mooi zijn alle vrouwen’, een vertaling van Frank Michaëls ‘Toutes les femmes sont belles’. De Franse toonaard bevalt hem, maar meer nog bevalt op dat moment de samenwerking met producer John Terra, die op ‘Geen dag meer zonder jou’ Steeno in een modern jasje steekt. Met Succes. ‘Geen vreemde meer’, ‘Elke dag denk ik aan jou’, de nieuwe singles worden grijsgedraaid. En tegelijk wordt hij, als eerbetoon, uitgenodigd op de allerlaatste ‘Tien om te Zien’ in Blankenberge. De zanger die zichzelf blijft heruitvinden, is inmiddels een gevestigde waarde.

En hij gaat door. Steeno, een Vlaamse zanger, probeert het in het Spaans, krijgt een contract bij een grote platenfirma voorgeschoteld, en ‘Ik hoor nog steeds dat lied’ (met arrangementen van Eric Melaerts) verzamelt liedjes uit de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw. Ambitieus blijft Steeno de projecten aan mekaar rijgen. In 2003 ontstaat ‘het trio’. Willy Sommers, Lisa del Bo en Luc Steeno slaan de handen in mekaar voor een uniek project dat een zeer lang leven van duetten en klassiekers beschoren is. Wanneer In 2009 de compilatie-dubbel-cd ’20 jaar Luc Steeno’ verschijnt, puilt die dan ook uit van de hits en successen.

Salvatore

En toch is de cirkel pas rond, nu Steeno zich aanschurkt tegen dat andere grote voorbeeld van hem: Salvatore Adamo.Adamo, geboren Siciliaan, getogen Belg, is één der grootste chansonniers van de voorbije decennia, is met meer dan 100 miljoen verkochte platen de grootste Belg uit de muziekgeschiedenis, en is… altijd geliefd geweest in Vlaanderen. En die liefde was wederzijds. Want Adamo is stiekem altijd op zoek geweest naar Vlaamse liedjes, of liever naar een Vlaamse vertolker van zijn liedjes. Die is er nu. Luc Steeno is niet de opvolger van Will Tura. ‘Luc Steeno zingt Adamo’.

Formules

Live on tape

Prijs

***

excl. 6% BTW en optie's

Optie's

  • Geluid en technieker

    We voorzien geluid en belichting tot 400 personen.

Benodigdheden

  • Vaste ondergrond

  • Podium of speelvlak van 6 op 4 meter

  • Electriciteit

  • Kleine kleedruimte

  • Parkeerplaats vlakbij de zaal

Foto's

Video

Boeken

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ