ZANGERS

Maarten Cox

Over deze show

Op achtjarige leeftijd begon Maarten Cox met zingen als zangertje in het kinderkoor ‘De Piccolo’s’. Hij leerde notenleer en later ook piano, zang en saxofoon. Hij deed ervaring op al dirigent van een jeugdorkestje en hij speelde in de Peerse musical ‘De Tovenaar van Oz’. Met pianist Toon Meuris vormde hij het duo Perplex waarmee hij verschillende optredens verzorgde op bals en feesten.

Maarten cox kent zijn grote doorbraak met Idool 2004

In 2004 leerde het grote publiek hem kennen tijdens de talentenjacht “Idool 2004”, waar hij uiteindelijk een 6e plaats behaalde. Aanvankelijk zong hij tijdens die wedstrijd Engelstalige songs maar het was snel daarna duidelijk dat het Nederlandstalige genre hem veel beter lag. Zijn eerste single werd daarom ook ‘Malle Babbe’, een cover van Rob de Nijs en Boudewijn de Groot. Het nummer was de voorbode van z’n debuutalbum “Terugblik” (2006), dat vol staat met Nederlandstalige nummers van vroeger. Hierbij kreeg hij versterking van o.a. Tom Van Stiphout, Eric Melaerts, Vincent Pierens, Miguel Wiels, e.a…

Sinds 2005 werd het duo van Maarten een trio genaamd Tri-plex. De Limburgse drummer Peter Thys is sindsdien een vaste waarde binnen dit trio. Maarten brengt met dit trio zowel sfeervolle achtergrondmuziek als leuke, herkenbare muziek die iedereen zo kan meezingen. Dit op zowat alle denkbare evenementen. (Gentse feesten, Vlaanderen zingt,…)

Sinds 6 december 2010 heeft Maarten een nieuwe uitdaging. Hij versterkt het presentatieteam van studioTVL . Ook is Maarten een vaste waarde bij de Golden Bis Band.

Formules

Live on tape
Met live band

Prijs

*

excl. 6% BTW en optie's

Optie's

  • Geluid en technieker

    We voorzien geluid en belichting tot 400 personen.

Benodigdheden

  • Vaste ondergrond

  • Podium of speelvlak van 6 op 4 meter

  • Electriciteit

  • Kleine kleedruimte

  • Parkeerplaats vlakbij de zaal

Foto's

Video

Boeken

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ