ZANGERS

Matthias Lens

Over deze show

Het lieve leven zet de mens vaak een neus. Want, zeg nou zelf, hoe zeldzaam is enige logica in iemands levensloop? En doch, de uitzondering bevestigt de regel: vandaag presenteren we u met gepaste trots een muzikant wiens leven in één rechte en bovenal stijgende lijn naar zijn debuut-cd leidt. Een titelloos debuut dat vandaag in de winkel ligt. Geen wonder dat het leven voor hem een feest is en hij die ambiance als geen ander weet te delen. We hebben het over de uitzonderlijke mens, genaamd Matthias Lens.

Het is weinigen gegeven om een haast in onbruik geraakt instrument quasi in z’n eentje weer leven in te blazen. Maar het stond in de sterren geschreven: geboren op 25 februari 1986 is Matthias Lens inmiddels al 24 jaar onafgebroken verslingerd aan het accordeon. Een leven in teken van de trekzak.

Zijn recente trio solo-hits – Pretty Belinda, Joana en Mademoiselle Ninette – kondigen dan ook zonder omwegen Matthias’ eerste solo-cd aan. Met de nodige vanzelfsprekendheid voor wie de Kempenzoon onderweg al eens tegengekomen is.

Eerste halte van de kleine prins

Matthias is amper 5, nog te jong voor het officiële muziekonderwijs, wanneer hij zijn eerste privé-lessen accordeon krijgt van Jos Eyckens. Ludo Mariën begeleidt de kleine prins vervolgens doorheen de stedelijke muziekacademie van Turnhout en Mol.  Wanneer hij 16 wordt, is het hem menens. Matthias kiest voor de Antwerpse kunsthumaniora ter voorbereiding op het conservatorium. In 2005 behaalt hij een eerste prijs accordeon op de Axions Classics wedstrijd én, belangrijker nog, een toelating tot het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen.

Tweede halte van de jonge wolf

Matthias toont in die studiejaren flink wat dadendrang. In de lente van 2006 werkt hij al mee aan Mooz, een theaterproductie van regisseur Rik De Jonghe i.s.m. Het Concertgebouw van Brugge. Vanaf de zomer van dat jaar toert Matthias met Guido’s Orchestra, het klassiek populaire orkest van dirigent Guido Dieteren (ex-eerste violist bij André Rieu). Najaar 2007 neemt hij met Guido’s Orchestra een eerste dvd-annex-televisiespecial op en amper een jaar later heeft de jonge wolf een indrukwekkende lijst landen en sterren op zijn cv staan: van Marco Borsato en Petula Clark, tot Duitsland en Amerika, van Marco Bakker en Anita Meyer, tot het New London Chorale.

Derde halte voor zonsondergang

En die gastenlijst wordt mettertijd imposanter: Helmut Lotti en Liesbeth List, Luc Steeno en Christoff, Lindsay en Danny De Munck… Maar zijn belangrijkste samenwerking in die gezegende jaren 2009 en 2010 is die met Annelies Winten, met wie hij The Sunsets vormt. Het accordeonduo is een ab-so-lu-te bestseller, met méér dan 90.000 exemplaren van hun titelloze debuut en opvolger Fiësta. Begin 2011 gaat de zon evenwel onder en beslist Matthias logischerwijs zijn eigen gang te gaan. Twee jaar en een baby later is het nu zover: zijn eerste solo-cd is een feit… én een feest.

Halt, hier is de eerste voor het feest!

Want ja, het lijkt wel alle dagen feest, ten huize Lens. Inmiddels is Matthias inderdaad vader van Eliana, een wolk van een dochter met Laura ‘Schlagerkoningin’ Lynn, met wie hij ook al De kusjesdans tot aan de top van de hitparade speelt.

En de eerste volwaardige solo-singles – respectievelijk covers van Chris Andrews, Roland Kaiser en van Soulful Dynamics – brengen de golden years van de popmuziek in één ononderbroken polonaise naar de top van de hedendaagse accordeon. En wie even meeleeft met deze eerste full solo-topper, hoort meteen: Matthias Lens stoomt nog steeds logischerwijs door op dit uitzonderlijke spoor van kleine prins tot grote ambiancemaker.  Want het is geen feest als Matthias Lens niet is geweest!

Formules

Live on tape

Prijs

**

excl. 6% BTW en optie's

Optie's

  • Geluid en technieker

    We voorzien geluid en belichting tot 400 personen.

Benodigdheden

  • Vaste ondergrond

  • Podium of speelvlak van 6 op 4 meter

  • Electriciteit

  • Kleine kleedruimte

  • Parkeerplaats vlakbij de zaal

Foto's

Video

Boeken

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ